Nyáladzás

Tisztelt Doktor Úr!

Január 1-én, hétfőn, az ivartalanított kandúr cicám lebetegedett. Lassan mozgott, nem tudott felugrani ágyra, székre stb., nem evett, nem ivott. Majd elvittük az ügyeletre, ahol kiderült hogy 40,3 fokos láza volt, az orvos megvizsgálta, de más elváltozást nem tapasztalt sehol.
Kapott antibiotikumot, láz- és fájdalomcsillapítót, infúziót, vitamint. Otthonra is kaptunk a vitaminos pasztából, illetve antibiotikum tablettát. Ezután a cica folyamatosan aludt, néha kelt fel. Kedden már magától evett, ivott is de inkább csak tejet, én raktam a szájába vizet. Szerdán még bizonytalanul de már felugrott dolgokra, viszont a tablettát, amit beadtam kihányta. Tegnapi nap folyamán vettem észre, hogy enyhén nyáladzik a cica, ami picit kellemetlen szagú. A szőrén is érezni lehet itt-ott hogy nedvesebb, ahol megnyalta. Étvágya van, eszik. Sokat alszik, néha kikérezkedik az udvarra, de pár perc után jön vissza. Körülbelül 1 hónapja volt ivartalanítva, 8 hónapos a cica.
A tegnap esti tabletta már benne maradt a cicában.
Kérdésem az lenne, hogy ez a nyáladzás mitől lehet? A betegségétől, tablettától vagy esetleg más komolyabb betegsége lehet?

Válaszát előre is köszönöm,
üdvözlettel:
Stébel Réka

Nyáladzás

Kedves Réka,

Nyáladzás lehet szájüregi probléma miatt, gyulladás miatt.
Ha nem múlik, érdemes megvizsgáltatni.

Üdvözlettel,

Dr. Sebő Ottó